Mama Mateja otkriva kako urediti “baby corner” i zašto je Stokke krevetić must have proizvod prilikom uređenja istog!

0
1663
mama mateja intervju

Mama Mateja oduševljena je vlasnica Stokke krevetića, koji se uklopio u “baby corner” njezine bebice, malo je reći savršeno. Mi smo pak oduševljeni ovim baby cornerom kao i idejama za uređenje istog, a kad ih čujete, Pinterest vam uopće neće biti potreban za inspiraciju. Zašto je pak Stokke krevetić toliko praktičan, funkcionalan i u konačnici estetski zavodljiv, ispričat će vam ova kreativna mamica sama.

Može prvo par riječi o sebi?

Ime mi je Mateja, diplomirana sam nutricionistica, zaposlena i u sretnom braku 3 godine. Volim život, putovanja, nove avanture, a posebno me veseli ova nova životna avantura trudnoće i iščekivanja najljepšeg poklona. Pozitivna sam osoba, oduvijek odlučna pa ne čudi kako sam već odavno, od trenutka kad sam vidjela Stokke krevetić i kolica, znala da ću ih kupiti za svoju najveću želju, našu bebicu. Zahvalna sam i što sam to i uspjela.

Kako to da si se odlučila baš na Stokke krevetić?

Kako sam i napisala, već prije nego što sam ostala trudna odluka je pala na Stokke krevetić. Sjećam se da sam spremila sliku na mobitel i napokon, kada je došlo vrijeme najljepših priprema, bez razmišljanja smo kupili krevetić. Najviše me se, osim dizajna, dojmila funkcionalnost i pomisao da raste zajedno s djetetom. Savršeno mi je što ga lako mogu premještati iz sobe u sobu te da dijete uvijek može biti uz mene. Privukle su me i dimenzije, odnosno to što je manji pa ne zauzima puno mjesta. Prostora nikad dosta, a on se savršeno uklopio i u našu spavaću sobu.

U čemu leži glavna prednost ove kolijevke u odnosu na druge?

Glavna prednost je funkcionalnost. Ovalnog je oblika, poput gnijezda pa ne sumnjam u to da će beba uživati u ugođaju koji pruža. Kotačići omogućuju pokretanje, a u jednu ruku može biti i njihaljka pomoću koje se beba, laganim pokretima, može uspavati. Također, visina se može prilagođavati kako nam odgovara.

 Vaš baby corner je prekrasan! Od kud ideje za isti?

Baby corner sam malo teže odabrala nego samu opremu, no jako sam zadovoljna. Inspiraciju sam dobila preko društvenih mreža. Suprug već ima velike planove za našeg dečkića pa je htio da mu pripremimo sportsku sobu :), no ipak smo se odlučili za nešto neutralnije, što bi bilo i kasnije zgodno za buduće članove naše obitelji (naravno, ako bi se rodila curica). Sam zalazak sunca nas sve uvijek privuče i vjerujem da svi uvijek posegnu za slikanjem istog pa sam ga htjela unijeti i u sobu. Plišane igračke životinja kojima sam upotpunila sobu lijepo se uklapaju u šumicu tako da mu tijekom dana bude zabavno, a ipak da osjeća mir noću.

Imaš li neki savjet za mame koje žele podići postojeći baby corner ili baby sobu nekim detaljima, a ne znaju kojim ili su tek krenule u dekoriranje ovog kutka ili sobe, ali ne znaju od kud da počnu?

Preporuke za mame su odabir neutralnijih boja za corner s kojim se može ukombinirati namještaj, a razigranost i šarene nijanse unijeti igračkama, slikama, policama, slikovnicama, dezenom i tekstilom za djecu koji su inače puni boja i detalja. Svaki prostor reflektira stanje ljudi koji žive u njemu, a dječja sobica neka reflektira sreću i neprocjenjivu ljubav koju dijete donosi u naše živote.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.