Kozmetika za bebe

0
3984

Koža bebe iznimno je osjetljiva jer je puno tanja u odnosu na kožu odrasle osobe. Podložnija je iritacijama koje izazivaju grinje, prašina pa čak i pojedini proizvodi za njegu kože.

Najuobičajeniji problemi s dječjom kožom odnose se na akne, suhoću, ekcem, pelenski osip, virusni osip i sl.

Bebe se ne zaprljaju toliko da ih je potrebno svakodnevno kupati te koristiti jake preparate. Koža bebe je nježna i ne trpi suviše kozmetike. Iz tog je razloga maloj djeci potrebno osigurati kvalitetnu dječju kozmetiku koja će umirivati i oplemenjivati nježnu bebinu kožu.

Uzroci akni kod beba jesu hormoni koje majka prenosi na bebu u zadnjim fazama trudnoće. Nestaju same od sebe, stoga ih nije nužno posebno tretirati; dovoljna je obična krema za bebe.

Ako je koža vaše bebe suha na dodir ili se peruta, ne brinite. To je također uobičajena pojava koja će se s vremenom ublažiti i nestati. Ipak, slobodno nabavite blagi dječji losion za tijelo kojim povremeno namažite zahvaćene dijelove.

Pri kupanju bebe izbjegavajte pjenušave kupke jer uklanjaju prirodna ulja s kože. cam-baby-bagnoSapun (mirisni i antibakterijski) također pogoduju isušivanju kože. Upotrijebite par kapi bezmirisnog ulja za kupanje koje ćete ukapati u kupku. Maslinovo ulje idealno je rješenje. To će kožu vaše bebe održavati mekanom. Ekcemi se odnose na nadraženost kože ili na pojavu crvenih ili suhih mrlja. Za ublažavanje simptoma ekcema redovito nanosite tzv. emolijense, odnosno preparate koji ne isušuju kožu, već je vlaže. Sredstva za sprječavanje isušivanja bebine kože koristite svaki put nakon kupanja da bi koža zadržala potrebnu vlažnost te kako bi se na njoj stvorio zaštitni površinski sloj.

Bebu je dovoljno prati dva do tri puta dnevno te pritom izbjegavajte gelove za tuširanje i šampone. Šampon također ispire prirodnu masnoću s kože, a sukladno tome pogoduje razvoju ekcema. Prilikom izbora češlja za bebe, preporučujemo vam četku i češalj koji gode vlasištu. Riječ je o mekanoj četki s prirodnom dlakom za nježno vlasište. Češalj neka bude zaobljenih rubova kako ne bi došlo do nezgodica.

Česta pojava na bebinoj guzi je pelenski osip koji nastaje zbog eventualnih ostataka mokraće na koži, ali i zbog čestog nošenja pelena. Zato je važno u prvim mjesecima bebina života bebinu guzu čistiti samo s pamučnom vatom i vodom da spriječite neželjeno nadraživanje.

Za trenutke kada ste u pokretu higijenu bebe održavajte vlažnim maramicama koje su namijenjene isključivo za bebinu kožu. Prilikom svake promjene pelena namažite bebu hidratantnom kremom za bebinu guzu. Krema neka bude na bazi prirodnih sastojaka, no koristite ju oprezno jer u kombinaciji s jednokratnim ili platnenim pelenama utječu na smanjivanje njihove moći upijanja. Preporučuje se da nekoliko puta dnevno ostavite bebu bez pelena kako bi se koža malo oporavila.

tigex

Od ostale kozmetike za bebe potrebna vam je kadica za kupanje te termometar za vodu. S vremenom i praksom moći ćete određivati toplinu vode dodirom.

Redovito odrežite noktiće na bebinim prstima jer se u igri mogu ozlijediti; pri tom se koristite škaricama s tupim vrhom. Za čišćenje ušiju potrebni su vam štapići za uši s debelim vrhom namijenjeni upravo za djecu. Blazinice i fiziološka otopina neka se također uvijek nađe u vašoj blizini.

Od kozmetike za bebu nikako ne izostavite toplomjer, aspirator pumpicu za čišćenje nosa, posebne četkice za zubiće i desni te nekoliko komada duda za dudanje.

Priuštite i osigurajte vašoj bebi na vrijeme sve što joj treba!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.