Igračke za kupanje

0
4152

Za dojenčad, vrijeme za kupanje nikad nije isključivo vrijeme za kupanje. To je savršena prilika za igranje i uživanje u vodenim mjehurićima te mlinovima, patkicama i ostalim igračkama za kupanje.

Kao roditelj, znate da djeca puno toga nauče dok igraju različite igre. Osim toga, uz pomoć igrački lakše ih možete potaknuti da obavljaju određenu aktivnost poput odlaska na spavanje, korištenje kahlice i sl. Tako i igračke za kupanje čine kupanje udobnijim i zanimljivijim.

U nastavku teksta donosimo pregled nekih prednosti koje imaju igračke za kupanje. Osim toga, ukazat ćemo i na važnost istih.

Djeca se vole igrati u vodi, osobito dojenčad koja bi se svako malo rado brčkala negdjeanimal-farm2 u plićaku. Iako ne možete svakodnevno odlaziti na bazene, svojoj djeci uvijek možete priuštiti nezaboravnu zabavu tijekom svakog kupanja, jer danas na tržištu postoje najrazličitije igračke za kupanje koje će zabaviti i najzahtjevnijeg mališana.

Igračke za kupanje veoma su pristupačne. Osim toga, možete ih kupiti u setu ili pojedinačno. Uglavnom se radi o mekanim gumenim igračkama koje proizvode neke zvukove ili su na navijanje. Čak i jednostavni brodić koji plovi u kadici, učinit će dijete sretnim. Za sve mališane koji su fascinirani vodom, nabavite igračke u obliku pješčanog sata ili mlina kod kojih snaga vode pokreće i pomiče određene dijelove igračke. Ipak je sve puno zabavnije kad se kreće, zar ne?

stokke flexi bathZa svakodnevno uživanje djeteta u kupanju i u igračkama za kupanje trebat će vam dječja kadica, no ako u kupaoni imate pravu kadu, uz vaš nadzor mogu se igrati i ondje.

Istraživanja su pokazala da djeca koja se igraju u vodi vrlo lako razvijaju svoje kognitivne sposobnosti. Igrajući se, ona koriste maštu. Osim toga, razvijaju matematičke vještine i vještine rješavanja problema. Djeca koriste kognitivne sposobnosti kako bi razumjela i postavila igračke na površini vode, umjesto da potonu i sl. Ovo može biti prilično zabavno, izazovno i privlačno svakom djetetu.

Uzimajući sve navedeno u obzir, kupanje s igračkama za kupanje može imati više smisla za djecu. Većina djece zasigurno bi mrzila kupanje, a neka se nikad ne bi riješila straha od šampona ili sapuna. Igračke za kupanje su tu da zaokupe dječju pozornost te da im odvrate pažnju od pranja i šamponiranja kosice. U isto vrijeme, igračke će ukloniti eventualni strah, jer osim za igru, možete ih koristiti kao pomagala za ispiranje. Na taj će način djeca još bolje primiti na znanje da je kupanje sigurno i zabavno.

Kako biste iskoristili najbolje prednosti dječjih igračaka za kupanje, nabavite im one zabavne. Plutajuća patka je izvrstan odabir. Osim toga, slobodno se odlučite i za neke druge životinje, koje će zaokupiti dijete, a ujedno uživat će u prepoznavanju njihovih naziva, načina na koji se glasaju i sl.

Zatim, postoje razni brodići, igračke za izradu mjehurića, građevni blokovi koji plutaju na vodi i još mnogo toga.

Kao što vidite, postoje brojne prednosti kupanja djece s igračkama za kupanje. Pustite da vaši mališani uživaju u svim trenucima, čak i onima koji im naizgled djeluju zastrašujuće. Uz igračke za kupanje, dijete će zasigurno zavoljeti vodu do te mjere da ćete ga morati tjerati van iz kade.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.