Hranilice za bebe

0
6588

Kada vaše dijete počne jesti krutu hranu te kada može samostalno sjediti, hranilice za bebe najidealnija je oprema koju biste trebali imati.

Riječ je o sigurnoj „stolici-hranilici“ koja omogućuje bebi da sjedi normalno bez klizanja ili naginjanja. Osim toga, čišćenje hranilice puno je jednostavnije od čišćenja bebine odjeće i, naravno,pokućstva.moon timeline

Na tržištu postoje različite vrste hranilica za bebe koje se međusobno razlikuju uglavnom po visini stolice i dizajnu (obliku, materijalu i bojama). Hranilice moraju biti dovoljno čvrste da izdrže nekoliko godina dnevnog korištenja. Vaše dijete može koristiti hranilicu do druge ili treće navršene godine života.

Vrste hranilica:

Obične stolice s metalnim ili plastičnim okvirima: riječ je o najjednostavnijim oblicima hranilica koje imaju podstavu na sjedalu za udobnije sjedenje. Neke ovakve hranilice imaju čak i ladice. cam-mini-plusPrednosti se odnose na prilično nisku cijenu koju ćete morati izdvojiti. Osim toga, jako su lagane za eventualni prijevoz. Nedostatci su i više nego očiti: manja razina udobnosti za bebu, budući da malo podstave na sjedalu nije dovoljno za višesatno sjedenje za hranilicom. Osim toga, ovakve hranilice mogu imati čvrste rubove na koje se dijete može ozlijediti.

Hranilice na visokim stolicama: Mima_Moon_highchairosim glavnih značajki hranilica, ovakve hranilice imaju udobna i dobro upijajuća sjedala, kotače, odvojive ladice i sl. U mogućnosti se podesiti visinu stolice tako da u potpunosti odgovara mališanu i njegovim potrebama. Visina se podešava ručno, stoga pazite da ni u kojem trenutku hranilica ne pritišće bebin trbuščić.

Dolaze s udobnim naslonima na sjedalu čime se dodatno poboljšava kvaliteta i udobnost sjedenja u hranilici. Kako vrijeme prolazi, a dijete raste, neke je hranilice moguće prenamijeniti u sjedalicu za dijete.

Prijenosne hranilice: umjesto samostojećih visokih stolica, neki se roditelji odlučuju za 13096030_1012162772204701_2169755687614322514_nobično sjedalo koje se pričvršćuje za stol ili se postavlja na obični stolac. Ovakve hranilice uglavnom koštaju znatno manje od ranije navedenih hranilica. No ako vam trebaju prijenosne hranilice koje su idealne za skučeni prostor i jednostavne za prijenos i monitranje, ovakva vrsta hranilica najbolji je odabir.

Prilikom kupnje hranilice za bebe najviše pažnje poklonite činjenici koliko je hranilica udobna za dijete. Naravno da ćete uzeti u obzir i veličinu sjedalice, ali i prostorna ograničenja.

Jednostavnost čišćenja: hrana će pronaći svaku pukotivnu u hranilici, osobito tekuća hrana. Prije kupnje hranilice provjerite sjedište, okvir hranilice, ladicu, ali uzmite u obzir i materijal od kojeg je hranilica izrađena. Sjedalo hranilice mora biti presvučeno dodatnom presvlakom koja se jednostavno opere u perilici za rublje.

Većina hranilica za bebe po potrebi mogu se pretvoriti u običnu sjedalicu za dijete kada ono malo poraste. Isto tako, većina modela može se lako i brzo skupiti i spremiti u ormar kada ne trebaju.

Još jedna stvar o kojoj treba voditi računa kada kupujete hranilicu za bebe odnosi se na sigurnosne pojaseve. Hranilica treba imati između 3 i 5 utora za zakopčavanje pojasa, koji onemogućuju naginjanje i ustajanje djeteta. Provjerite da hranilica dolazi s kotačićima koje možete dodatno osigurati od neželjenog pomicanja.

Dijete se može teško ozlijediti ako slučajno ispadne iz hranilice, čak i onda kada nije riječ o znatnoj visini. Zato slijedite prethodno navedene savjete i pridržavajte se uputa proizvođača.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.