Dječja kolica

0
6381

Očekujete prinovu, no još uvijek niste nabavili dječja kolica? Požurite u vama omiljenu trgovinu dječjom opremom i  odaberite ona kolica koja najbolje odgovaraju vašim željama i potrebama.

Dobra i kvalitetna dječja kolica moraju imati sljedeće karakteristike:

  • Dobar mehanizam za kočenje: dječja kolica imaju ugrađene kočnice koje možete koristiti ne samo kad ste na ravnome već i kad ste na kosini. Kod nekih dječjih kolica možete kontrolirati i brzinu kotača, što je osobito važno, ako gurate vašeg mališana nizbrdo. Osim kočnica koje se pritišću nogom, neki modeli imaju ugrađene i ručne kočnice, što je iznimno korisno, jer nije uvijek moguće zakočiti kolica pritiskom noge. Nožna kočnica idealna je kad idete kupovine i ruke su vam pune kojekakvih vrećica.

  • Sigurnost: dječja kolica obavezno moraju imati pojas u 5 točaka s čime se postiže maksimalna zaštita djeteta. Čak i ako se mališani počnu okretati u stranu ili ako pokušaju proviriti „u svijet“, pojas će se pobrinuti za to da beba ostane na sjedalu kolica. Svi se pojasevi izrađuju od udobnih materijala s dodatnom podstavom, kako se ni na koji način ne bi utjecalo na smanjenje udobnosti tijekom vožnje djeteta u kolicima.
  • Zaštita od sunca/kiše: odlučite se za ona dječja kolica koja imaju dodatni nastavak za zaštitu djeteta od sunca. Neka kolica imaju pripadajući suncobran koji po potrebi možete otvoriti i zakloniti dijete od neželjenih sunčevih zraka. Krov dječjih kolica izrađen je od kvalitetnih materijala koji ne propuštaju vodu. Uz to, pružaju optimalnu zaštitu od UV zraka. Krov kolica može se namjestiti u nekoliko različitih položaja.
  • Udobnost: dodatna udobnost djeteta u vožnji u kolicima postiže se osiguravanjem odgovarajućih jastučića za glavu. Osim toga, sva kolica trebala bi imati dodatno postolje za dječje nožice; ovo je iznimno korisno kako bi dijete moglo osloniti stopala i odmoriti ih, umjesto da vise iz kolica. Postolje za nožice može se dodatno regulirati, ovisno o visini bebe.
  • Praktičnost: današnja dječja kolica nisu samo funkcionalna već su i praktična. Odaberite ona kolica koja imaju dodatni prostor ispod kolica za odlaganje vaših stvari. Možda su još praktičnija ona kolica koja imaju mrežicu na stražnjoj strani kolica, kako bi vam uvijek pri ruci bila torbica, vlažne maramice ili sok za bebu.

Ne manje važna karakteristika današnjih dječjih kolica odnosi se na sklopivost kolica. To je 171026 BGB FB 1200x1200-3iznimno praktično u slučajevima kada dječja kolica trebate ubaciti u automobil ili bilo koje drugo prijevozno sredstvo. Stoga, kad kupujete dječja kolica obratite pažnju i na to; odlučite se za ona kolica koja možete sklopiti tek uz pomoć samo jedne ruke. Kao dodatak sklopivosti kolica, tu je i ručka za njihovo prenošenje.

Dječja kolica na tržište dolaze u različitim bojama: plava, crvena, crna, žuta ili u kombinaciji boja i različitih uzoraka.

Prilikom kupnje dječjih kolica provjerite koju težinu mogu podnijeti. Uglavnom sva kolica podržavaju težinu do 30 kg.

zoom-admiral_5Za parove koji očekuju blizance, preporučujemo da nabave posebno dizajnirana dječja kolica za blizance. Postoje različite vrste kolica za blizance; kolica su jedna pored drugih ili jedna ispred drugih. Iznimno su praktična te ih svima preporučujemo, jer odjednom ne morate gurati dvoja kolica, već su vam dovoljna samo jedna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.