Mama Kristina, vlasnica naše Kinderkraft autosjedalice nam je otkrila zašto je odabrala baš ovaj proizvod, a ima i savjet za mame koji će oduševiti baš svaku ženu!

0
942
mama_kristina_intervju

‘Ne slušajte druge u vezi bilo čega što se tiče vaše djece. Vaša su i samo vi znate što je za njih najbolje pa makar se to drugima činilo totalno nejasno ili nelogično’, savjetuje mama Kristina u ovom intervjuu. Mi se pak ne možemo složiti više s ovim savjetom jer vjerujemo da dobro dođe svakoj mami, pogotovo u onim trenucima u kojima se iznova pitamo: ‘Jesam li dobro postupila, jesam li dobra mama?’.  Kristina nas je savjetovala i u svezi odabira Kinderkraft autosjedalice, a više o ovoj simpatičnoj mamici kojoj je samo nebo granica, saznajte u ovom novom #mom intervjuu.

Može prvo par riječi o sebi?

Zovem se Kristina, mama sam dvije proljetne djevojčice koje upravo pune 6 i 9 godina. Nisam zaposlena jer sam izabrala biti s njima stalno. Sloboda mi je jedna od glavnih potreba pa ne volim točan raspored i rutinu, a recimo suprotno, da sam zaposlena, mislim da ne postoji posao koji bi me zadovoljio i dugo zadržao na mjestu, zato se ovako korak po korak bavim stvarima koje me ispunjavaju i nadam se u budućnosti od svega toga stvoriti i posao. 

Nedavno ste kupili našu Kinderkraft sjedalicu. Kako to da ste se odlučili baš na ovu autosjedalicu, ali i na ovaj brend?

Nakon kratkog surfanja, našla sam se na Magic Baby stranici, gdje i inače volim kupovati, tražila sam AS grupu 2-3. Kinderkraft me prvo osvojila izgledom, a nakon toga i njene karakteristike odnosno jednostavnost kod postavljanja u auto i kopčanja djeteta. Mila je sitna i mršava te joj nije dovoljan samo booster. Ovaj AS ima i podesiv naslon po visini pa ćemo ju još dugo koristiti. Mili se sviđa, a ja sam mirna jer je dijete sigurno.

mama_kristina_intervju-7

Što je najljepša, a što najteža stvar kod majčinstva?

Majčinstvo je jedan mix svega. Dobrog i lošeg, sunca i kiše, uzbrdo i nizbrdo, smijeh i suze, ide pa ne ide, naprijed pa nazad… Kad mislite da ništa dobro ne radite, a ustvari radite to najbolje što znate i možete. I najljepše je kada u svom tom kaosu shvatite da ste vi toj djeci svemir, idol, uzor, da o vama ovisi, da vas treba, da ne može bez vas… E taj osjećaj ništa ne može zamijeniti. Najteža stvar je kad dođe do svađe zbog iste igračke. 🙂 Ili kad dišu jedna u drugu. Ili kad kaže “mama pogledala me ovako” pa ponovi taj izraz lica. Šalim se, ali najteže stvari nema. Meni ništa nije teško. Sve je to normalno, sve je to i dio života, a ja sam tu da im omogućim sretno odrastanje i djetinjstvo, lijepe uspomene i ono najvažnije-vrijeme provedeno s njima.

Je li Instagram od velike pomoći u majčinstvu?

Vjerujem da ima mama koje tamo nalaze razne vrste pomoći, ali ja nikad nisam Instagram gledala ili koristila na taj način. Volim fotkati, volim pisati i meni te kockice služe za moj gušt, stvaranje uspomena, gledam na to ustvari kao na neki album gdje sve čuvam i spremam. Nekad mi i dosadi, ali uvijek se vratim. Ponekad gledam stare slike i priče sa svojim curicama jer su i one dio toga. Volim vidjeti i sjetiti se što mi je tada bilo u glavi i što sam tada napisala, što smo snimale pa se uglavnom i nasmijemo do suza.

Na ‘tactless_tina’ profilu u opisu stoji ‘perfectionist in motherhood’. Kako se postaje perfekcionisticom u majčinstvu ili u najmanju ruku boljom mamom i je li uopće takvo što kao apsolutno savršenstvo moguće u majčinstvu?

Ja sam uvijek optimistična, neovisna i živa, kako inače tako i u ulozi mame. Otvorena sam i iskrena s djecom. Učim ih na primjerima i uvijek ih puštam da same pokušaju ili odlučile. Težim stvoriti/stvarati im djetinjstvo puno avantura, iskustva i zabave odnosno pružiti im što više, uživati dok su male, stvarati najljepše uspomene, posvetiti im vrijeme, putovati… Podrška sam im u svakom smislu i situaciji. Kad bilo gdje zapne, bilo u igri, školi, crtanju… nema ne mogu ili ne znam. Sve možeš i sve što radiš baš tako kako radiš je dobro i lijepo. Vodim i vodit ću ih kroz život s puno ljubavi i razumijevanja jer drugačije ne znam. Tako da sve je moguće ako vi tako želite.

Savjet svim mamama za kraj?

Ne slušajte druge u vezi bilo čega što se tiče vaše djece. Vaša su i samo vi znate što je za njih najbolje pa makar se to drugima činilo totalno nejasno ili nelogično. Odgajajte ih vodeći se svojim osjećajem i onako kako vi smatrate da je pravilno. Djeca su naše ogledalo, a isto je i u životu, kakav je vaš odraz i volite li ga, jer kako zračite tako privlačite.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.