Mama i vizažistica Ana Ude nam je otkrila kako umorno lice pretvoriti u ono svježe u tren oka, ali i neke druge beauty trikove

0
2369
ana ude

Ana Ude  vizažistica je iz Čakovca, u čijem je vlasništvu mali makeup studio, smješten u srcu ovog šarmantnog hrvatskog grada. No, Ana nije samo mlada poduzetnica i  influencerica, već je i majka malene Eve.  Zato nas je zanimalo kako usklađuje poduzetništvo i majčinstvo, ali i kako uspijeva uvijek izgledati tako famozno. Također smo ju ‘užicali’ par savjeta koji će spasiti svaku mamu od ‘bad hair daya’, ali i onog umornog lica koje nas gotovo svakodnevno gleda kada bacimo pogled na ogledalo. O da drage mame, moguće je biti mama i izgledati dotjerano. Samo pratite Anine savjete!

Poduzetnica si, influencerica i majka. Osjećaš li se uspješnom i ostvarenom u svakom pogledu?

Nekad se osjećam tako, nekad ne. Sve je to relativno. Ali sam svakako zadovoljna u vezi toga što sam postigla do sad, kako živimo i u kojem smjeru nam se život kreće.

Što je najteže kod bivanja mamom i poduzetnicom u isto vrijeme, a što je najljepše?

Najteže kod mog posla je što ja ne odlazim svaki dan u isto vrijeme i na isto mjesto pa moje dijete nema rutinu u tom smislu, pogotovo od kad ne ide u vrtić, često moram raditi od doma, što je prilično naporno uz trogodišnjakinju. Ali to je ujedno često i blagoslov. Sigurna sam u to da ju dobro odgajam po pitanju rada i odgovornosti i već sad usmjeravam da i ona jednog dana može brinuti sama o sebi. Nikad ju ne bih učila da se mora dobro udati ili išta tome slično kako bi bila sretna u životu. Umjesto toga, učim ju da pronalazi zadovoljstvo u pranju suđa, kuhanju, odlasku sa mnom na sastanak – u jednakoj mjeri kao i u igranju i odlasku u lunapark.

Kako izgleda jedan tvoj tipičan dan?

Nema ga. Najiskrenije, nijedan dan mi nije isti pa čak ni tipičan, još manje sad nakon karantene.

Uvijek izgledaš dotjerano. Sređuješ li se svaki dan ili imaš i one klasične mama dane koje obično prate ‘bad hair day’ i stara ofucana trenirka ili traperice? Osjećaš li se krivom kada se ne središ?

Ne izgledam ja uvijek dotjerano, samo što se baš ne snimam i ne fotkam s masnom kosom i bez grudnjaka kad doma stavljam sušiti veš. 😉 Zadnja 3 mjeseca sam provela skoro uvijek u tajicama i starim majicama i zaista čeznem za nekim shoppingom i prilici da se malo upicanim. 😉 Ne osjećam se nimalo krivom jer volim i jednu i drugu verziju sebe i mislim da bi tako trebali svi mi.

Nekad mislimo da je nemoguće biti mama i izgledati ženstveno, zavodljivo, sređeno… Ti si dokaz da je to ipak moguće. U čemu je tajna?

Hvala vam što tako mislite. Ako ćemo tehnički, stvar je organizacije, a ja sam tu stvarno magistrirala otkako sam majka jer drugog izbora nemam. Ako se ne organiziram unaprijed, ne napravim ništa, a najmanje sebe sređujem. Ali zato kad je Eva ili u vrtiću ili ju netko čuva ili ju nekako zaokupim nekom zanimacijom, onda svakako pokušam barem pola sata posvetiti sebi.

Imaš li neki savjet za mame koje žele izgledati dotjerano, a često to ne stižu zbog brojnih obaveza?

Probajte se probuditi tih pola sata ranije i unaprijed razmislite o tome u kojem smjeru ćete ići sa svojim izgledom taj dan pa će sigurno biti lakše to i izvesti. 😉

Imaš li neki brzi beauty  trik pomoću kojeg u par minuta možemo pretvoriti umorno lice u ono svježe i odmorno?

Svakako smatram da je njega pola posla. Okoloočna kremica i neki dobar serum čine čuda, a od makeupa osobno nikad ne preskačem korektor za posvjetljivanje u nekoj laganoj breskvastoj nijansi da kontrira sivilu oko očiju. Isto tako, provjerite je li vam oblik obrva u skladu s vašim lice, jer često žene zbog krivih obrva djeluju starije ili umornije nego što jesu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.