Kako bezbrižno putovati s bebom

0
5350

Stigao je i taj dugoočekivani godišnji odmor! No ove godine nešto je drukčiji jer vam se po prvi puta pridružuje i vaša beba.

Na prvi pogled pomislit ćete kako ne znate odakle biste počeli s pakiranjem; što trebate ponijeti i koliko komada, u koje doba dana je najbolje putovati, koliko beba može izdržati u autu i mnogo toga. U nastavku teksta donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći kako organizirati savršeno putovanje i bezbrižno putovati s bebom.

Planiranje putovanja: najvažnije je dobro isplanirati vaše cjelokupno putovanje. Na putovanje s bebom najbolje je ići vlastitim prijevozom; iako neke bebe znaju biti mirne, snene pa čak i prespavati većinu puta, druge su zahtjevnije te će ih trebati umirivati, presvlačiti, nahraniti, prošetati i sl. Čak i sami plač bebe može biti uznemirujuć, stoga za svaki slučaj pomno isplanirajte rutu kojom vozite do vašeg odredišta uzimajući u obzir sve eventualne potrebe vašeg mališana.

Pakiranje: ponesite što laganiju i prozračniju odjeću za bebu, lagane čarapice i svakako nekoliko bodija. U slučaju zahlađenja, neka vam na dohvatu ruke bude nešto toplija odjeća i dekica. Osim odjeće, ponesite osnovne kozmetičke potrepštine koje su vam potrebne za higijenu i previjanje djeteta; dovoljno pelena, prostirku za prematanje, vlažne maramice, papirnate rupčiće, ručnike, kreme za njegu djeteta,  plastične vrećice za smeće i sl. Naravno ne zaboravite na termosicu, bočicu za hranjenje, par dudica i obavezno neke bebine omiljene igračke. Bebi će putovanje zasigurno biti ugodnije, ako uza se ima svog omiljenog medeka.

Putovanje automobilom: nakon što ste se odlučiti da ćete na putovanje s bebom putovati automobilom, najvažnija stvar na koju trebati obratiti pozornost je odgovarajuća autosjedalica, koju je najbolje prekriti pamučnom gazom ili ručnikom. Za samo putovanje obucite bebi udobnu odjeću, osigurajte joj dovoljno tekućine i ne zaboravite smjestiti omiljenog plišanca na sjedalo pored nje. U slučaju da uključite klimu u autu, neka ne bude niža od 5 – 6 stupnjeva u odnosu na stvarnu temperaturu. 45 minuta prije dolaska na odredište isključite klimu kako bi se beba mogla aklimatizirati.

Zaštita od sunca: s obzirom na to da ćete zbog vaše bebe morati češće stajati, nego inače, pružite joj dovoljno zaštite od sunca kad je izvan auta. Dječju glavu zaštitite platnenim šeširićem koji zasjenjuje nos, čelo, uši i vrat, a na lice nanesite zaštitnu kremu visokog faktora. Osim lica namažite i ostale dijelove tijela koji su izloženi suncu. Vodite računa i o bebinim nožicama koja mogu biti vrlo osjetljiva, stoga bebi na svakom izlasku na sunce obucite pamučne čarapice i sandalice. Za svaki slučaj ponesite digitalni toplomjer te sredstva za snižavanje temperature.

Glad i žeđ na putovanju: s obzirom na to da ste na početku putovanja isplanirali rutu kojom ćete ići, sada isplanirajte kada bi i otprilike koliko puta vaša beba mogla tražiti papicu. Ako beba još doji, dobro se odmorite prije puta i pijte puno tekućine. Dojite vašu bebu gdjegod se osjećate opušteno. Ako beba jede na bočicu, potrebno je ponijeti onoliko bočica koliko je bebi potrebno obroka za vrijeme putovanja. U svaku bočicu pripremite potrebnu količinu hrane te je spremite u putni hladnjak.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći u planiranju putovanja i bezbrižnoj realizaciji. Uz sigurnost i zabavu na prvom mjestu te dovoljno tekućine i hrane, sigurno ćete bezbrižno i opušteno uživati u odmoru u društvu vama najdražih osoba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.