Jeste li čuli za Edushape Toys, revolucionarne igračke koje potiču intelektualne i motoričke vještine, kreativnost i maštu i podržavaju zdrav socijalni i emocionalni razvoj djeteta?

0
2391
edushape banner

Kao što i sami već dobro znate, igračka nije samo predmet koji služi za zabavu, već je i alat pomoću kojeg će vaš mališan ili mališanka razvijati svoje motoričke  sposobnosti poput ravnoteže, preciznosti, koordinacije i brzine. Igračke služe i za razvoj intelektualnih vještina, a o tome da uz pomoć igračaka potičemo kreativnost i maštu kod svoje djece da i ne govorimo.

Stoga, tijekom izrade svojih proizvoda, sve ovo ima na umu ima brend Edushape Toys, koji je svoju prvu liniju proizvoda razvio još 1983. godine, kako bi predškolskim odgojiteljima pružio alate za kreativnu igru ​​tijekom obrazovanja njihovih mladih učenika. Ono što je također bitno naglasiti je da je glavna motivacija ovog brenda promatrati svijet kroz oči djece i upravo to im najviše pomaže u izradi igračaka. Upravo to im omogućuje da izrađuju igračke koje potiču ne samo motoričke i intelektualne vještine, maštu i kreativnost, već i obrazuju djecu, dok istovremeno podržavaju zdrav socijalni i emocionalni razvoj djeteta.

Da je Edushape dosljedan u svojoj namjeri da i dalje izrađuje ovakve igračke svjedoči i činjenica da neke obitelji iz generacije u generaciju koriste njihove igračke pa se tako neki roditelji rado sjećaju Edushapeovih igračaka iz vlastitog djetinjstva te ih kupuju i svojoj djeci, tako prenoseći oduševljenje ovim brendom s koljena na koljena.

Kratka povijest brenda i  njegovih fantastičnih, jednom revolucionarnih, a danas kultnih proizvoda

1983.

Tvrtka je osnovana pod imenom Didacto i specijalizirana je za proizvodnju igračaka za obrazovno tržište. Uglavnom je bilo riječ o igračkama koje su bile namijenjene učenju brojeva i vremena te geometrijskim oblicima.

1987.

Naziv tvrtke mijenja se u Edushape te svoje proizvode izlažu na našem prvom svjetskom sajmu dječje opreme u Europi.

1989.

Edushape ulazi u svijet maloprodaje i započinje s izradom proizvoda za bebe u starosti o nulte do treće godine. Također lansiraju i jedinstvene nove proizvode od pjene, a  to se doba Edushape proizvodi već distribuiraju trgovcima širom svijeta pa tako i onim smještenim u Americi, dvije godine kasnije.

1992.

Podloga za igranje Edu-Tiles predstavljena je tržištu. Pločice ove podloge mogu se koristiti za izgradnju veličanstvenog šatora ili maštovite kutije za odlaganje, dok se u tren oka mogu pretvoriti i u mekanu šarenu podnu prostirku te još mnogo toga.

1997.

Originalne osjetne kuglice (Sensory Balls) predstavljene su svijetu, a tijekom godina Edushape razvio je više od desetak vrsta ovih šarenih lopti, ali i ostalih oblika i to za sve uzraste, uključujući nagrađivane Fun Z loptice.

1999.

Svoju ponudu proširuju na plišane i mekane igračke.

2000.

Otvaraju ured u Hong Kongu. To im omogućuje nadogradnju procesa kontrole kvalitete i proširenje proizvodnih sposobnosti, uvelike povećavajući njihov asortiman proizvoda.

2002.

Razvijaju novu liniju igračaka za kupanje, što će reći da se radi o revolucionarnom konceptu koji provođenje vremena u kadi čini zabavnim, dok istodobno nudi i priliku za učenje. Proizvod Splash & Flash Octopus tad je lansiran i postaje najprodavaniji u tvrtki.

2006.

Njihovi Edu-Blocks rođeni su ove godine, a čim su stigli na tržište sve su oduševili činjenicom da nisu imali oštre kutove i nisu bili teški. Naprotiv, ovi oblici za slaganje su sigurni, mekani, fleksibilni i jedinstveni. Danas predstavljaju jedan od najprodavanijih Edushape proizvoda, a često ga kupuju ne samo roditelji, već i vrtići, kao i ostale predškolske ustanove.

2007.

Njihova serija igračaka za kupanje dobiva pojačanje i u ovom se trenutku može pohvaliti s više od 20 proizvoda za ovu svrhu.

2013. – 2015.

Razvijaju igračke Feelings Friend i Buddy Dream u suradnji s doktorima znanosti koji rade na fakultetima na odjelima za ljudski razvoj i obrazovanje te koji se bave bihevioralnim znanostima.

2016.

Pokreću novu kategoriju STEM igračaka (igračaka koje kombiniraju znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku). Ova je kategorija namijenjena poticanju djece na eksperimentiranje i istraživanje.

2018.

Još više se šire svijetom, a vole se šaliti kako će 2135. njihovi proizvodi stići na Mars gdje će Edushape nastaviti sa svojom misijom oblikovanja prekrasnog djetinjstva za još mnogo, mnogo djece.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.