Doris Pinčić Rogoznica otkrila kako preživjeti s pet sati sna, kako uskladiti dojenje i posao te kako održati vitku liniju nakon poroda

0
5403

Vjerujemo da Doris Pinčić Rogoznicu ne treba posebno predstavljati, a s obzirom na to da mame obožavaju ovu uspješnu voditeljica, glumica, majku i suprugu, naprosto smo morali napraviti intervju s njom. Mnoge ju mame, ali i žene općenito, svakodnevno obasipaju pitanjima na Instagram profilu, a slobodno možemo reći i to da je uzor Hrvaticama pa nas je strašno zanimalo kako izgleda jedan Dorisin dan, kako usklađuje tako plodnu karijeru i privatan život, ali i kako održava savršenu liniju nakon dva poroda. Mnogi su nas odgovori u ovom intervju iznenadili, no isti su samo još jedan dokaz da su slavne mame baš iste kao mi te da se nose s identičnim, ako ne često i težim problemima. K tome su Dorisini savjeti po pitanju majčinstva zlata vrijedni pa smo sigurni da će vam ovaj razgovor itekako biti od pomoći.

Ženo kako, zaboga kako, uspijevaš tako savršeno uskladiti megauspješnu karijeru i majčinstvo?

Ništa nije savršeno. Pogotovo ne moje spajanje majčinstva i karijere. Ali tako je svakoj mami koja radi i usklađuje sve. Volim svaki dio svog života pa mi je vrlo važno i da radim i da se ostvarujem na taj način ali za mene osobno majčinstvo je krajnji osjećaj neusporediv s ičim drugim i zbog njega vrijedi sve.

Osjećaš li se ikad umorno i ako da kako se nosiš s tim? Koliko uopće spavaš u prosjeku?

Ma ne, nikad nisam umorna. Totalno fresh 🙂 

Ha ha zaboravila sam što znaci biti odmoran, ali ne dramim oko toga. Tako je kako je, djeca su mala, traže svoje, naučit će spavati i veliki i mali. Radim ujutro od 5 i 30 i to je zahtjevno, ali opet raduje me i omogućuje mi neke druge slobode preko dana. To je tako u životu, balans. Spavam kako kad, želim spavati sedam sati, u prosjeku spavam pet i pol.

Kako si organizirala dojenje i posao? I je li ti posao kao takav pričinjavao problem u drugim aktivnostima vezanim za djecu?

Oba puta sam rodila jako lako i čak lijepo. Dojenje me pak dotuklo i to  pogotovo prvi put. Nekoliko mastitisa, dijete ne napreduje na težini, pritisak okoline (prežao mi je da sam si to dopustila jer je pritisaka na roditelje previše) , ali evo drugo dijete sam uspjela dojiti deset i pol mjeseci i bilo mi je lijepo. Poseban je osjećaj kad se spojiš s bebom na taj način ali ne treba ubiti u pojam majke koje to ne uspiju. Te priče ‘sigurno svi mogu dojiti’ (žao mi je ako govorim nešto medicinski netočno) mi idu malo na živce. Sjećam se da je moja baba pričala da je u njeno vrijeme u selu bilo žena koje su imale mlijeka i onih koje nikad nisu imale pa bi jedna žena znala dojiti i dvoje troje djece. A sigurno u to doba nisu žene imale adaptirano mlijeko i pazile na to da im cice ostanu zategnute,što se danas često stavlja na teret ženama koje ne uspiju dojiti. Vjerujem da svaka majka daje najbolje sto može djetetu i to je najvažnije..

Radila sam uz dojenje tako što sam vise puta na poslu izdajala, ludilo..

Koji proizvod iz MagicBaby ponude ti je vrh?

Puno toga. Najbolje kod MagicBaby je što na jednom mjestu dobiješ presjek svega najboljeg što ti za dijete ikad može zatrebati. I cure koje rade su uvijek dobro educirane i spremne pomoći sa savjetom. Ono osjetiš da nije da te nagovaraju da ti nešto prodaju nego zbilja pomažu. 

Osjećaš li se uspješno i kao majka i kao poslovna žena pa i kao supruga?

Na dane, nekad sam kao i sve mame iscrpljena i mislim o tome jesu li pojeli dosta voća, kad se idemo cijepiti, jesmo li već trebali bolje držati olovku, je li već trebala hodati, jesam li uprskala na poslu, a na dane mislim da sam svemoguća. To je život. 

Kako pobogu održavaš tako božanstvenu liniju? Tko bi rekao da si rodila već dva puta!?

Bojim se nikako posebno. Volim trčati, ali ni to ne radim baš preredovno. Jednom, dva put tjedno odradim trening. Nastojim u svoje tijelo unositi što je vise moguće nutritivno kvalitetnih namirnica ali to ne znači da ne pojedem sladoled, čokoladu, pizzu..ali to su iznimke, a ne svakodnevno pravilo. Takva sam i s djecom, može svaki dan nešto slatko malo, ali mora se svaki dan i voće i povrće i dobra žitarica. Vjerujem u balans. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.