Mama Iva nam je otkrila zašto su ju oduševila naša Quinny kolica, ali i na koji način joj suprug pomaže u odgoju djece!

0
1580
mama iva naslovna intervju

Mama Iva koja se na Instagramu krije pod nadimkom  ‘iva2907’ zapela nam je za oko kada nas je označila na fotografiji s našim Quinny kolicima. S obzirom na to da smo uvijek u potrazi za mamama koje će s nama podijeliti svoja iskustva, ali i savjete, kako u svezi naših proizvoda, tako i u svezi majčinstva,  morali smo ju upitati za razgovor, kojem se ona velikodušno odazvala. Kakvo je Ivino iskustvo s kolicima spomenutog brenda i koliko joj je Instagram pomogao u majčinstvu, saznajte u intervjuu koji slijedi, a kao šlag na kraju tu je i Ivin iskren savjet za sve mame.

Može prvo par riječi o sebi…

Zovem se Iva Šuderla, imam 27 godina i po zanimanju sam fizioterapeut. Majka sam dvoje djece, Maše koja ima 14 mjeseci i Jakova koji ima  2 mjeseca.

Kakav je osjećaj biti mama i na koji način se ta uloga razlikuje od svih ostalih uloga u životu?

Biti majka za mene najljepši je, ali ujedno i  najteži posao na svijetu. Zanimanje je to za koje ne postoji škola. Posao koji nema pauze :), a čak i kad pomislim da ima i odem nekud bez njih, opet su mi djeca u mislima iako znam da su na sigurnom. Uloga majke je biti oslonac, dati povjerenje i pružiti ljubav.

Je li Instagram od pomoći u majčinstvu?

Uz mamine i bakine savjete o životu i djeci, često na Instagramu naiđem na razne zanimljive profile majki koje se bave određenom tematikom kao što su dojenje, spavanje, prehrana, poticanje ranog razvoja beba, ali i mnogi drugi. Upravo mi je u odabiru kolica pomogao Instagram i profil jedne mame koja testira sva moguća kolica za djecu i piše recenzije za iste. 🙂

Tako sam i otkrila Quinny brand i duo kolica. Zapravo, to su super fashion kolica koja su nam prvu godinu poslužila za prvo dijete, dok se sada voze oboje.

Praktična su za roditelje koji imaju malu dobnu razliku između djece, dupliće, ali i za one koji žele super extra veliki “gepek” jer s tim kolicima možeš u kupovinu bez brige da nećeš imati mjesta za namirnice. 🙂

Na Instagramu si nas označila na fotkici s našim Quinny kolicima, a na kojoj se vidi i tvoj superfashion suprug kako gura ista. Sve je više očeva koji po gradu ponosno guraju kolica….što misliš kako je došlo do ovog trenda jer prije kao da su tate prepuštale proizvode poput kolica i nosiljki uglavnom u ruke mamama…

S obzirom na to da su ljepši dani i sve je više kolica u gradu, zaista se broj mama i tata izjednačuje, a imam priliku i sama uz svog muža vidjeti brojne očeve koji guraju kolica, nose djecu u nosiljkama ili voze na biciklu. Postoje i druge situacije u kojima je moj muž prisutan, od kupanja djece, mijenjanja pelena, pripremanja obroka ili kupovine. Ako je to trend onda neka potraje! 🙂

Iako, moram priznati, baka mi je često znala pričati anegdote iz mog djetinjstva te kako je sve to radio i moj djed za mene pa vjerujem da je toga bilo i prije.

Danas, vjerujem da očevi potiču jedan drugog jer postoje dani kad smo svi zajedno, ali i oni kad muževi odu sami s djecom.

Može neki savjet mamama za kraj, bilo da se tiče odabira kolica, bilo odgoja, ma bilo čega…

Otkako imam djecu uvjerila sam se u dvije stvari, a to su da je (moja) mama ipak uvijek bila u pravu i još uvijek je i da kao majka imam instinkt koji me još do sada nije prevario. Uvijek ću rado poslušati svaki prijedlog, ali na kraju ću ipak napraviti onako kako smatram da je najbolje za moje dijete. Zanimljiva je činjenica kako kroz razgovor s prijateljicama saznajem da svaka sa svojim djetetom određene stvari radi drugačije, a na kraju niti jedna od nas ne radi pogrešno. Majčinski instinkt nešto je što nas ne može prevariti, a samim time je i divna vodilja u prvim godinama djetetova života.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.